September 29, 2022

The new route will strengthen the north of Lapland

Tack vare vintersäsongens chartertrafik mellan Arvidsjaur och ett antal strategiska nav i Tyskland har den här delen av Sverige en utvecklingsbenägen turism. Det senaste tillskottet är en direktlinje från Arvidsjaurs flygplats till Köln, en utveckling som sannolikt kommer att stärka norra inlandets besöksnäring ytterligare.

Arvidsjaurs flygplats är en viktig knutpunkt för stora delar av norra Lappland, och då speciellt för inlandskommunerna Arvidsjaur, Arjeplog, Älvsbyn, Malå och Norsjö. Det är inte bara turister som söker vinterupplevelser i norr som dessa kommuner lever på. Under de senaste åren blir det allt vanligare att resa till norra Sverige i affärer, inte minst med tanke på utvecklingen inom IT, biltester och miljöteknik bland annat.
– De dagliga aktiviteterna på Arvidsjaur Airport utgör ett mer intensivt scenario än vad många kanske tror. Att flyga till den lilla staden Arvidsjaur är ett bra sätt att snabbt komma till norra Lappland och inlandet i Norrbottensregionen, inleder Ralf Lundberg, flygplatschef Arvidsjaur Airport.

Andra nyheter

September 29, 2022
The new route will strengthen the north of Lapland

Tack vare vintersäsongens chartertrafik mellan Arvidsjaur och ett antal strategiska nav i Tyskland har den här delen av Sverige en utvecklingsbenägen turism. Det senaste tillskottet är en direktlinje från Arvidsjaurs flygplats till Köln, en utveckling som sannolikt kommer att stärka norra inlandets besöksnäring ytterligare. Arvidsjaurs flygplats är en viktig knutpunkt för stora delar av norra […]

Read more
September 29, 2022
Masks and Covid-19

Från och med den 6 dec 2021 så är det återigen munskyddskrav ombord på flygplanen. Flygplatsen följer Folkhälsomyndighetens och flygbolagens riktlinjer så vi ser även att man använder munskydd när man vistas på flygplatsen och givetvis håller avstånd. Har du ingen munskydd så säljer vi här på flygplatsen

Read more
ARVIDSJAUR AIRPORT