VD/Accoutable Manager till Arvidsjaur Flygplats

VD/Accoutable Manager till Arvidsjaur Flygplats

Flygplatschef

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Meriterande
Flygplatschef – 5 års erfarenhet eller mer

Om jobbet

VD/Accountable Manager till Arvidsjaur flygplats

Arvidsjaur är en expansiv kommun i Lapplands inland. Kommunen har hög servicenivå och utgör ett handelscentrum för omgivande kommuner i inlandet. Den omfattande biltestverksamheten och turismen skapar en unik internationell och dynamisk miljö. Fritidsutbudet är rikt och föreningslivet har en stark ställning. I Arvidsjaur kan de flesta få sina intressen tillgodosedda.

Från Arvidsjaur Flygplats kan du, året runt flyga reguljärt till och från Arlanda. Under perioden november till april finns det också möjlighet att med direktflyg resa till Tyskland från Arvidsjaur.

Merparten av passagerna som reser via flygplatsen är fortfarande affärsresenärer, men det är antalet internationella turister som ökar allra mest. Under 2019 reste 58 769 passagerare via Arvidsjaur Flygplats, av det var mer än 50 procent internationella besökare!

Arvidsjaur Flygplats är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Arvidsjaurs kommun. Vi är normalt 29 anställda, där de flesta arbetar med säkerhet och service för passagerare och för avgående/ankommande flyg.

Om jobbet

Vi söker en kombinerad tjänst som VD/Accountable Manager till Arvidsjaur Flygplats.

Som VD har du det yttersta juridiska ansvaret ekonomi och att verksamheten på flygplatsen bedrivs på ett säkert sätt. Det ansvaret omfattar bland annat att flygplatsens utformning och drift uppfyller fastställda krav i gällande regelverk. Vårt mål är att erbjuda säker flygkommunikation med hög service för flygplatsens kunder. Du leder flygplatsens ledningsgrupp.

Som Accountable Manager (verksamhetsansvarig) ansvarar du för samtliga certifikat för:

Drift av flygplats, flygtrafikledning, luftfartsskydd och CN som alla utfärdas av Transportstyrelsen.

För att godkännas av Transportstyrelsen som Accountable Manager skall du ha god kunskap i relevanta delar av:

  • Luftfartslagen
  • Luftfartsförordning och annan relevant lagstiftning
  • EU- regelverk för drift av flygplats
    hur flygoperatörer, leverantörer av flygtrafiktjänst och andra luftfartsverksamheter kan påverka säkerheten för luftfartyg.
  • Luftfartens organisation och uppgifter inklusive Transportstyrelsens myndighetsroll.

Din roll är att tillsammans med personalen genomföra verksamheten utifrån gällande regelverk samt de uppdrag som kommer från flygplatsens VD och styrelse.

Som verksamhetsansvarig skall du leda och fördela arbetet, främst genom enhetscheferna, men även direkt, ansvara för att arbetsmiljöregler efterlevs, hålla utvecklings- och lönesamtal och i övrigt ha en löpande och nära dialog med medarbetarna.

Krav

För tjänsten krävs akademisk examen (meriterande inom teknikområdet) eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För uppdraget krävs även att du behärskar engelska flytande i tal och skrift samt har goda IT-kunskaper. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du ska ha arbetat med ledningssystem, ha ledarskapserfarenhet, goda kunskaper inom ekonomi. Körkort klass B.

Inom skälig tid genomgå kompletterande utbildning för att tillgodose myndigheternas krav för certifiering. Det är meriterande, men inget krav, om du har erfarenhet av flygplatsverksamhet.

Personliga kvalifikationer

Förutom din erfarenhet sätter vi stor vikt vid din personlighet och för att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är driven och utvecklingsorienterad men samtidigt trygg och pålitlig som person. Långsiktighet, kvalitetsmedvetenhet samt välutvecklad analytisk förmåga är avgörande egenskaper för tjänsten. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, kan överblicka, prioritera och snabbt sätta dig in i nya områden. Du kommer att samverka med många olika aktörer och därför är det viktigt att du är kommunikativ, att du har lätt för samarbeta och kan uttrycka dig på ett korrekt och omdömesgillt sätt.

Anställningen kommer att vara tillträdande VD/Accountable Manager tills godkännande av Transportstyrelsen erhållits som verksamhetsansvarig för samtliga innehavande av certifikat för flygplatsen. Flygplatsen kommer vid behov att tillhandahålla kompletterande utbildningsinsatser. Du kommer att arbeta dubbelt tillsammans med nuvarande Accountable Manager tills du har godkänts av Transportstyrelsen och erhållit certifikaten.

Lön

Arvidsjaur Flygplats AB tillämpar individuell lönesättning. Samordning inom koncernen sker vad gäller lönebildningen.

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev, där vi vill att Du motiverar varför Du är lämpad för denna befattning.

Frågor om tjänsten kontakta VD/Accountable Ralf Lundberg, mobil 070-517 68 56
Ansökan skickas in via e-post till ralf.lundberg@arvidsjaurairport.se

Ansökan märkt med “ansökan som VD/Accountable Manager”. Senast den 15 augusti vill vi ha din ansökan. Ansökningstiden kan komma att förlängas.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson

VD Ralf Lundberg, 070-517 68 56
Ordförande Eva Quist 070-395 67 23

Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Var ligger arbetsplatsen?
Arvidsjaurs Flygplats
93391 Arvidsjaur

Ralf Lundberg
VD
ralf.lundberg@arvidsjaur.se
0960-173 82
070-517 68 56

Du hittar även hela annonsen här: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24090536

By | 2020-06-03T09:16:51+00:00 juni 3rd, 2020|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för VD/Accoutable Manager till Arvidsjaur Flygplats

About the Author: