Djur i kabinen

När du ska resa med flyg finns det några saker att tänka på som kan göra din resa lättare.

Flight

Time

Date

Arrivals

Remark

Flight

Time

Date

Departure

Remark

Hundar och katter i kabinen

På våra inrikesflygningar accepterar vi hundar och katter i kabinen (inga andra djur accepteras). Djur i kabinen måste transporteras i vattentät transportbur eller godkänd vattentät transportväska i vilken hela djuret får plats. Djur som inte får plats i sådan godkänd väska eller bur accepteras ej ombord.

Buren eller väskan skall placeras under stolen framför passageraren som djuret tillhör. Det djur du tar med dig i kabinen får väga max 8 kg inklusive bur eller väska. Buren/väskan får inte överstiga måtten 56x45x25 cm. Resenären tillhandahåller själv bur eller väska.

Kontakta Nordica’s Callcenter +(0) 372 664 22 00 för att boka djur i kabinen.

Djur i lastrum

Vid transport av djur i lastrum ska buren vara tillräckligt stor för att djuret ska kunna stå upp och vända sig utan problem. Buren ska även vara stadig, desinfekterad och vattentät samt vara utrustad med behållare för mat och vatten. Max 1 djur per bur. Inga gnagare (undantaget kaniner) eller reptiler är tillåtna. Buren får inte överstiga måtten 110x76x73 cm. Maxvikt för djur och bur i lastutrymme är 60 kg.

Buren måste vara godkänd för transport, stadig nog för att kunna spänna fast med spännband, läckagesäker och desinficerad. Den ska vara av glasfiber, metall eller hårdplats och utrustad med handtag på sidorna så den går att lyfta och lasta. Burar som helt är gjorda av trådnät, eller trådburar med för låga kanter på bottenplattan är inte tillåtna.

Kontakta Nordica’s Callcenter +(0) 372 664 22 00 för att boka djur i lastutrymmet.
ARVIDSJAUR AIRPORT