Information till resenärer

När du ska resa med flyg finns det några saker att tänka på som kan göra din resa lättare.

Flight

HP670

Time

11:10

Date

2024-05-29

Arrivals

Stockholm-Arlanda Airport via Vilhelmina Airport

Remark


Flight

HP321
HP671

Time

06:50
16:00

Date

2024-05-29
2024-05-29

Departure

Stockholm-Arlanda Airport
Stockholm-Arlanda Airport via Vilhelmina Airport

RemarkInformation

När du ska resa med flyg finns det några saker att tänka på som kan göra din resa lättare. Ditt bagage, både ditt handbagage och det bagage du checkar in, får till exempel inte vara större eller tyngre än vad ditt flygbolag tillåter. Det är inte heller tillåtet att ta med sig vad som helst ombord på ett flygplan och det finns även särskilda regler för hur du måste hantera vätskor som du tar med dig i handbagaget.

Vätskor

Vätskor, aerosoler och geléer som du tar med dig i handbagaget ska förvaras i behållare som maximalt rymmer 100 ml (1 dl) vardera. Behållarna ska förvaras i en genomskinlig, återförslutningsbar, enliters plastpåse. Endast en påse per person får tas med. Mediciner, barnmat och dietmat får du normalt ta med så mycket av i handbagaget som du behöver under resan.

På sidan handbagage förklaras reglerna närmare, både vad gäller vanliga vätskor och medicin, barnmat och dietmat. Där hittar du också information om vad som gäller för vätskor som du köpt i taxfreebutiker på flygplatsen.

Bagage

Hur mycket bagage du får ha med dig ombord bestäms av det flygbolag du reser med. Antalet väskor som får checkas in, hur mycket de får väga och extra avgifter för visst bagage kan variera en del mellan bolagen så kolla alltid vad som gäller för just din resa. För handbagage finns rekommendationer från IATA (flygtransportföretagens branschorganisation) som många flygbolag följer, men måtten som flygbolagen tillämpar kan ändå variera mellan bolagen och för olika flygplanstyper.

I ditt bagage får du inte ta med vad som helst. För det bagage som du checkar in är reglerna inte lika restriktiva som för handbagage men det finns ändå en rad föremål och ämnen som inte är tillåtna att ta med. På sidan Vad får jag ta med ombord hittar du mer information om vilka föremål och ämnen som är förbjudna och tillåtna och vilka restriktioner som finns för dem.
ARVIDSJAUR AIRPORT